gewichtsconsulent

receptenboek

Spaghetti met zalm uit de ovenrecept van de weeknbsp; (bron: Sonja Bakker)

Spaghetti met zalm uit de oven  (bron: Sonja Bakker)

Ingrediënten 6 pers:
500 gram spaghetti
1 bakje champignons
450 gram bladspinazie (vers of uit de vriezer)
2 dl slankroom
4 stuks zalmfilet (van circa 120 gram)
50 gram pijnboompitjes
1 eetlepels groene pesto
2 eetlepels honing
50 gram paneermeel
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hierop de zalmfilets. Besmeer de zalmfilets met een laagje groene pesto en bestrooi het met wat paneermeel en laat de zalm gedurende 20 minuten in de oven garen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de spinazie in een grote pan. Roerbak in de olijfolie de champignons en voeg na enkele minuten de pijnboompitjes toe. Doe de spinazie en de demi crème fraîche bij de champignons. Meng de uitgelekte spaghetti hier ook doorheen. Als de zalm uit de oven komt, garneren met een dun laagje honing en pijnboompitjes. Samen opdienen met de pasta.

Voedingswaarde per persoon: 454 kcal

Laatste update: 21 maart 2016