gewichtsconsulent

receptenboek

Hollandse kapucijners (bron: voedingscentrum)

Hollandse kapucijners (bron: voedingscentrum)

Ingrediënten 2 pers:
1 prei
1 winterwortel
4 stengels bleekselderij
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 laurierblaadjes
tijm
1 groot blik kapucijners


Bereiding 15-30 min:
Maak de groente schoon.
Snijd de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm een braadpan en bak hierin het rundergehakt rul en gaar.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de groente toe met de laurierblaadjes,wat tijm en een beetje water. Smoor de groente in 10 minuten gaar.
Laat de kapucijners uitlekken en schep ze in de pan. Laat het geheel goed warm worden. Verwijder de laurierblaadjes.

Voedingswaarden per persoon: 575 kcal

Laatste update: 4 april 2016