gewichtsconsulent

receptenboek

Witlofsalade met cranberries en druiven (bron: voedingscentrum)

Witlofsalade met cranberries en druiven (bron: voedingscentrum)

Ingrediënten (2 pers)
75 gram (trosje) druiven
2 eetlepels gedroogde cranberries
citroensap
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing
1 eetlepel olie
2-3 struikjes witlof

Bereiding
Was de druiven. Halveer ze en wip eventueel de pitjes er uit.
Meng de cranberries door de druiven.
Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
Maak de witlof schoon en snijd het in smalle repen.
Meng er direct de dressing door.
Schep het fruit er door.

Menusuggestie
Lekker met een rundervink en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 rundervinken
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Bevat per persoon: 160 kcal (menu: 455 kcal)

Laatste update: 18 april 2016