gewichtsconsulent

receptenboek

Zalm-preischotel (bron: voedingscentrum)

Zalm-preischotel (bron: voedingscentrum)

Ingrediėnten 2 pers:
500 gram aardappelen
600 gram prei
200 gram zalmfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
½ citroen
± 1½ dl halfvolle melk
nootmuskaat

Bereiding 30+ min:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
Bak de zalm in de margarine gaar.
Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
Maak van de gare aardappelen met peper, de hete melk en wat nootmuskaat een puree.
Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
Dek af met de aardappelpuree.
Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.

Voedingswaarden per persoon: 515 kcal
       
Laatste update: 9 mei 2016