gewichtsconsulent

receptenboek

Spaghetti Bolognese (Bron: 'Bereik je ideale gewicht!' Sonja Bakker)

Spaghetti Bolognese (Bron: 'Bereik je ideale gewicht!' Sonja Bakker)

IngrediŽnten 4 pers:
1 ui
2 teentjes knoflook
2 worteltjes
1 stengel bleekselderij
2 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
3 eetlepels ketchup
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillion
500 gram spaghetti (volkoren)

Materialen
Braadpan

spaghetti bolognese
Bereiden 10 min + 40 min wachttijd:
Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. Maak de wortels en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in de braadpan. Voeg het gehakt toe en bak dit circa 5 minuten. Schep de ui, knoflook, wortel en selderij erbij en bak alles nog zo'n 3 minuten mee. Voeg de wijn, bouillon, ketchup toe en breng het gehaktmengsel al roerende aan de kook. Laat de saus circa 30-45 minuten heel zachtjes sudderen.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saus met de spaghetti.

Mijn tip:
Ik gebruik ongeveer de helft van het gehakt en meer worteltjes (4 of een flinke winterpeen) en bleekselderij (Ī 4 stengels).
Laatste update: 2 januari 2017