gewichtsconsulent

receptenboek

Hollandse ovenschotel (bron: de makkelijke maaltijd)

Hollandse ovenschotel (bron: de makkelijke maaltijd)

IngrediŽnten 4 pers:
1 kg kruimige aardappels
1 bos bospeen
1  ui
2  appels
300 g rundergehakt (mager)
1 tl kerriepoeder
1 tl kaneelpoeder
olijfolie om in te bakken
150 g oude kaas aan stuk (30+)

Extra nodig
ovenschaal

  SAM_2715-small.JPG
Bereidingstijd tot 30 minuten:
Verwarm de oven voor op 190 ļC.
 Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Giet de aardappels af.
Schil en snijd de bospeen in dunne plakken
Pel en snijd de ui in ringen.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, wortel, gehakt, kaneelpoeder en kerriepoeder circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de appels los van het klokkenhuis. Snijd de appel in grove parten. Voeg de appels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
Snijd de kaas in blokjes.
Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappels over het gehaktmengsel en verdeel de blokjes kaas over de aardappels.
Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Laatste update: 15 januari 2017