gewichtsconsulent

receptenboek

Tomatensoep met ravioli (bron: voedinsgcentrum)

Tomatensoep met ravioli (bron: voedinsgcentrum)
hoofdgerecht

IngrediŽnten 2 pers:
1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika
1 eetlepel olie
1 blik tomatenblokjes zonder zout
ľ bouillontablet met minder zout
1 dunne prei
100 gram ravioli (koelvak of klein blik)
basilicum

   
Bereiding 0-15 min:
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd beide klein.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de paprika’s, de tomatenblokjes, 4 dl water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de soep op smaak met peper en basilicum.

Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
6 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden per persoon recept: 190 kcal, menu: 435 kcal
Laatste update: 27 september 2016