|
Volkoren pannenkoeken (bron: voedingscentrum)
|
Volkoren pannenkoeken (bron: voedingscentrum)
Ingrediënten 2 pers:
75 gram volkorenmeel
1 ei
200 ml halfvolle melk
olijfolie
|
|
Bereiding 0-15 min:
Doe het volkorenmeel, het ei en de helft
van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een
glad beslag. Meng er de resterende melk door. Verhit een beetje olie in
een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ¼ van het beslag in de
pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan
uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd
en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van
een pannenkoekmes, de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut
(tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.
Voedingswaarden per persoon 270 kcal
Laatste update: 10 oktober 2016