gewichtsconsulent

receptenboek

Volkoren pannenkoeken (bron: voedingscentrum)

Volkoren pannenkoeken (bron: voedingscentrum)
Ingrediënten 2 pers:
75 gram volkorenmeel
1 ei
200 ml halfvolle melk
olijfolie

    
Bereiding 0-15 min:
Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door. Verhit een beetje olie in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ¼ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes, de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.

Voedingswaarden per persoon 270 kcal
Laatste update: 10 oktober 2016