gewichtsconsulent

receptenboek

Zalm met pesto en groente in de oven (bron: voedingscentrum)

Zalm met pesto en groente in de oven (bron: voedingscentrum)

Ingrediënten 2 pers:
1 courgette
1 prei
1 gele of rode paprika
1 eetlepel pesto
citroensap
2 mootjes zalm

Materialen
Aluminiumfolie

    
Bereiding 30+ min:
Warm de oven voor op 175° C.
Maak de groente schoon. Snijd de courgette in blokjes, de prei in ringen en de paprika in repen.
Leg de groente in een ovenschaal .
Verdun de pesto met wat citroensap.
Bestrijk de mootjes zalm met de pesto. Schik de zalm op de groente en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Laat de vis en de groente in ca. 30 - 40 minuten in de hete oven gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree of volkoren couscous met verse kruiden.

Voedingswaarden per persoon recept: 275 kcal, menu: 470 kcal

Laatste update: 24 oktober 2016