gewichtsconsulent

receptenboek

Chili con carne (bron: de kleine keukenhulp van het voedingscentrum)

Chili con carne (bron: de kleine keukenhulp van het voedingscentrum)

IngrediŽnten 4 pers:
2 uien
2 rode paprika"s
1 eetlepel olie
1 thl paprikapoeder
1 thl komijn
1 thl speculaaskruiden
250 gram mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
2 blikjes kidneybonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)

       
Bereiding 0-15 min:
1.    Pel de uien en snijd de uien in snippers. Maak de paprika’s schoon en snijd de paprika’s in blokjes.
2.    Verwarm in een grote pan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak kort mee.
3.    Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul door steeds te blijven roeren met een houten lepel.
4.    Voeg de blokjes paprika toe en bak deze kort mee.
5.    Laat de kidneybonen uitlekken (niet wassen) en doe ze samen met de tomatenblokje in de pan.
6.    Laat het geheel ongeveer 15 min stoven op een zacht vuur.

Voedingswaarden per persoon: 435 kcal

Laatste update: 14 november 2016