 |
Rauwkost met yoghurtdipsaus (bron: hartstichting)
|
Rauwkost met yoghurtdipsaus (bron: hartstichting)
Voor 1 persoon:
paar bloemkool- of broccoliroosjes
plakjes komkommer
3 kerstomaten
1 stengel bleekselderij
1/4 gele paprika
Voor de yoghurtdipsaus:
1 el magere yoghurt
1 el fritessaus (25 % olie)
1 tl mosterd
peper, weinig zout
8 sprietjes bieslook, fijngeknipt
|
|
Bereiding 10 min:
Maak de groenten schoon, verdeel ze in eenhaps porties en rangschik ze
op een leuke schaal.
Maak de yoghurtdipsaus door de ingrediënten te vermengen.
Voedingswaarde per portie (rauwkost en yoghurtdipsaus): 75 kcal
Variatie op de yoghurtdipsaus
- Voeg 1 theelepel tomatenketchup toe in plaats van mosterd.
- Voeg 1 eetlepel fijngehakte ui toe aan de dipsaus.
- Voeg 1 eetlepel fijngehakte augurk en/of zilveruitjes toe aan de
dipsaus.
-
Voeg 2 eetlepels fijngeknipte tuinkruiden toe. Dit kan zijn één soort
of verschillende combinaties van bijvoorbeeld peterselie, selderij,
dille, dragon, basilicum, bieslook, lavas (maggiplant) enzovoort.
Laatste update: 22 februari 2016