gewichtsconsulent

werkwijze

In een traject tussen de 8 en 12 weken, waarbij er wekelijks een consult gepland wordt, gaan we werken aan het ontwikkelen van een gezonde(re) levensstijl. Tijdens die weken krijg je instructies en opdrachten over eten, drinken, ontspannen en bewegen. Je kunt thuis de informatie die ik je via de mail per week toestuur, rustig doornemen. Tijdens de consulten houden we dan voldoende ruimte over om vragen te stellen, je ervaringen, moeilijke momenten en hoogtepunten te bespreken. Uiteraard word je ook gewogen en gemeten om de voortgang bij te houden. 

Het eerste consult, wat ongeveer een uur in beslag neemt, bestaat uit een uitgebreide intake. Je persoonlijke gegevens, persoonlijke omstandigheden en je gezondheid worden besproken. Je lengte, taille, gewicht en vetpercentage worden gemeten. Naar aanleiding daarvan berekenen we je BMI. Ik neem een voedingsanamnese af en je krijgt uitleg over het programma wat we gaan volgen.

Naar aanleiding van het intake gesprek maak ik een behandelplan en samen stellen we reŽle doelen waaraan we gaan werken.
In de volgende consulten, die zo’n 30 minuten duren, gaan we verder in op het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon en een gezonde(re) levensstijl. Tevens zul je enkele opdrachten gaan maken zodat je zelf leert hoe je je eet- en leefgewoonte in kleine stapjes kunt veranderen. Het doel hiervan is dat je na het traject je gezonde ontwikkeling zelfstandig voort kunt zetten en gezonde variaties kunt bedenken. Je hebt dan immers alle benodigde kennis en ervaring hiervoor in het traject opgedaangroentenenfruitappel.jpg.

Naast voeding en beweging wordt er ook aandacht besteed aan jou als persoon. Wat zijn jouw valkuilen en moeilijke momenten en hoe kun je je gedrag en gedachten veranderen? Dit zijn belangrijke aandachtspunten om je doel te kunnen bereiken.

Een consult kan in overleg gecombineerd worden met een wandeling (alleen of in groepsverband) in de omgeving van Tungelroy. De informatie, vragen en opdrachten kunnen we dan al wandelend bespreken.

Elk traject wordt afgesloten met een algehele evaluatie. Tevens bespreken we dan hoe je zelfstandig verder kunt werken aan jouw gezonde levensstijl.
Laatste update: 18 juli 2016