gewichtsconsulent

receptenboek

Couscoussalade met Italiaanse worstjes (bron: gezond eten)

Couscoussalade met Italiaanse worstjes (bron: gezond eten) 

IngrediŽnten 4 pers:
200 g couscous
250 ml kippenbouillon
1 el olijfolie
4 Italiaanse worstjes (in stukjes van ca. 2 cm)
4 rode of groene paprika's (in 8 stukken)
200 g sperziebonen (gedopt; gehalveerd)
400 g witte bonen (blik; afgespoeld)
150 g gemengde sla
2 el balsamicodressing

 
Bereiding:
Bereid de couscous met de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse worstjes toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten. Kook ondertussen de sperziebonen ca. 2 minuten in een pan met ruim kokend water. Voeg de sperziebonen toe aan het worst-paprikamengsel en bak ca. 5 minuten.
Roer de couscous los met een vork. Meng de couscous met de witte bonen, het worst-paprikamengsel, de gemengde sla en de balsamicodressing.

Lekker met grof gehakte walnoten of cashewnoten.

Glutenvrij? Gebruik dan zilvervliesrijst in plaats van couscous en gebruik glutenvrije varianten van de bouillon en de worstjes. Controleer ook of de balsamicodressing glutenvrij is.

Laatste update: 18 januari 2016