|
Ovenschotel met gehakt en spinazie (bron: lekker en simpel)
|
Ovenschotel met gehakt en spinazie (bron: lekker en simpel)
Benodigdheden 2 pers: 450 gr aardappels (of aardappelschijfjes) 150 gr gehakt 1 ui 1 teen knoflook 300-350 gr spinazie (diepvries) 200 ml kookroom (evt. light) gehaktkruiden handje geraspte kaas (30+) kruiden naar keuze
|
|
Bereiding tijd: 15 min.+ 25 min.
Verwarm je oven voor op 180
graden. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en snipper het
uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en
fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe
en bak dit rul. Voeg eventueel zelf nog extra kruiden toe zoals
paprikapoeder, cayennepeper, tijm, basilicum, peterselie.
Ondertussen
schil je de aardappels en schaaf/snijd je ze in hele dunne plakken. Leg
de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette
ovenschaal.
Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.
En vervolgens de (ontdooide) spinazie. Je kunt eventueel ook het gehakt mengen met de spinazie.
Giet
de helft van de kookroom over de spinazie en leg daarna de rest van de
aardappelschijfjes er overheen. Giet over de aardappelschijfjes de rest
van de kookroom. Afmaken met een snufje zout en peper.
Strooi een beetje kaas over de ovenschotel en zet de ovenschotel voor circa 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Laatste update: 27 maart 2017