gewichtsconsulent

receptenboek

Heldere champignonsoep (bron: voedingscentrum)

Heldere champignonsoep (bron: voedingscentrum)
voorgerecht

Ingrediënten 2 pers:
1 sjalot
100 gram (kastanje)champignons
½ eetlepel vloeibare margarine
¼ groentebouillontablet met minder zout
nootmuskaat
3 takjes peterselie

 
Bereiding 0-15 min:
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
Bak de plakjes champignon kort mee.
Giet er 3 dl water met het stukje bouillontablet er bij en kook de soep enkele minuten.
Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
Strooi er kleingesneden peterselie over.

Voedingswaarden per persoon 40 kcal

Laatste update: 27 juni 2016