|
Smoorschotel met stukjes appel (bron: Mathijs Vrieze)
|
Smoorschotel met stukjes appel (bron: Mathijs Vrieze)
Ingrediënten (4 pers) • 400 gram varkensfilet • 3 appels • 2 wortels • 400 gram spinazie • 400 ml vleesbouillon • 2 citroenen (sap) • 6 blaadjes salie • enkele druppeltjes zoetstof (bv honing)
|
|
Bereiding
Varkensfilet in blokjes snijden en aanbraden in
een ruime hapjespan. Twee in partjes gesneden appels en de in reepjes
gesneden wortel even mee bakken.
Blus af met de bouillon en voeg vervolgens de spinazie toe. Breng op smaak met salie, citroen(sap) en enkele druppels zoetstof.
Laat
het smoorgerecht gedurende 10 minuten zachtjes smoren. Mocht het erg
vochtig zijn kun je het eventueel afgieten voordat je het opdient.
Garneer met de overgebleven, in blokjes gesneden appel.
Lekker met gebakken aardappelen uit de oven en eventueel een kleine rauwkost salade.
Laatste update: 30 november 2015