gewichtsconsulent

receptenboek

Geroosterde wintergroente met aardappelen (bron: voedingscentrum, balansdag)

Geroosterde wintergroente met aardappelen (bron: voedingscentrum, balansdag)

Ingrediėnten 2 pers:
500 gram vastkokende aardappelen
½ struik bleekselderij
1 dunne prei
stuk pompoen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
mespunt tijm

Bereiding 30+ min:
Warm de oven voor op 200° C.
Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
Verwijder het vliesje van de knoflook.
Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper en de tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
Laat de groente met de aardappelen in 20-30 minuten gaar worden.
Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

Menusuggestie
Lekker met 150 gram kiprollade (vleeswaar)

Voedingswaarden per persoon
recept: 265 kcal
menu: 390 kcal

Laatste update: 7 december 2015