gewichtsconsulent

receptenboek

Volkorenspeculaas (bron: voedingscentrum)

Volkorenspeculaas (bron: voedingscentrum)

Ingrediėnten 12 pers:
200 gram volkorenmeel
3 theelepels bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
1½ eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
100 gram koude margarine of boter
2 eetlepels sinaasappelsap

Materialen
bakpapier

       
Bereiding 30+ min:
Warm de oven voor op 175° C.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven of bestrijk de bakplaat met wat margarine.
Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil.
Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes.
Kneed er snel een samenhangend deeg van.
Druk het deeg in de vorm en bak de speculaas in het midden van de oven in 25- 30 minuten gaar.
Laat de speculaas afkoelen en breek het in ± 12 stukken.
Laatste update: 28 november 2016